Invalbeurt

Broodje Emmaüs bestaat voor 100% uit vrijwilligers. Helaas hebben wij onvoldoende vrijwilligers om alle groepen op de overblijfdagen te voorzien van twee vaste Overblijfouders. Daarom doen wij ook een beroep op alle andere ouders die gebruikmaken van de overblijf. Met deze invalbeurten vullen we de lege plekken in het rooster op. Wij houden hierbij zoveel mogelijk rekening met de eventueel door u opgegeven voorkeursdagen.

Rooster invalbeurt

Dit schooljaar verwachten wij elk gezin gemiddeld vier keer op te roepen als Invalouder*.
Uiteraard krijgt u hiervan tijdig bericht. Het schema met invalbeurten wordt tijdig verspreid via de mail.

*met de inschrijving van uw kind bij Broodje Emmaüs bent u akkoord gegaan met onze Algemene Voorwaarden.

Wat verwachten wij van u?

Op de dag dat u bent ingedeeld voor uw invalbeurt, verwachten wij u op tijd in de overblijfkeuken. De coördinator vertelt dan wat de bijzonderheden voor de overblijf zijn. De vaste Overblijfouder waarmee u bent ingedeeld op een groep, geeft u verdere instructies. Wij willen u vragen om u tijdens de overblijf open en actief op te stellen naar de kinderen. Het gebruik van mobiele telefoons is niet toegestaan.

Waar staat u ingedeeld?

De coördinator maakt pas op de dag zelf de indeling van de Invalouders en beslist aan de hand van de ‘gaten’ in het rooster in welke groep u wordt ingedeeld. De kans is groot dat u niet in de groep van uw kind wordt ingedeeld. Beloof uw kind dus niet dat u samen kunt overblijven.

  • Bent u ingedeeld in de onderbouw (groep 1 t/m 4), dan verwachten wij u om 11.50 uur in de overblijfkeuken. De pauze is van 12.00 tot 13.00 uur.
  • Bent u ingedeeld in de bovenbouw (groep 5 t/m 8), dan verwachten wij u om 12.05 uur in de overblijfkeuken. De pauze is van 12.15 tot 13.00 uur.

U kunt op de dag van uw invalbeurt de coördinator van die dag tussen 8.00 en 11.00 uur een sms of Whatsapp sturen om te vragen of u in de onder- of bovenbouw bent ingedeeld. Heeft u de coördinator niet gevraagd waar u staat ingedeeld? Of heeft u geen reactie gekregen? Dan verwachten wij u om 11.50 uur in de overblijfkeuken.

Coördinatoren per dag

Maandag: Miranda van Asch 06 – 425 29 614
Dinsdag: Eelke Jobse 06 – 425 29 615
Donderdag: Amy Raaijmakers 06 – 425 29 616
Vrijdag: Alexandra Rochat 06 – 425 29 617

Verhinderd, wat dan?

Kunt u niet komen op de dag van uw invalbeurt? Dan moet u zelf vervanging regelen. U kunt een andere ouder vragen om uw invalbeurt over te nemen. Of u kunt met een ouder van invalbeurt ruilen. Dit mag een ouder uit de groep van uw kind zijn, of uit een andere groep. Geeft u in beide gevallen uw vervanger vooraf door aan de coördinator van de de dag.

Invalbeurt niet vrijblijvend

Om de veiligheid van alle kinderen – dus ook die van u – te waarborgen is voldoende begeleiding en toezicht tijdens de overblijf nodig. Wij vertrouwen er daarom op dat alle ouders hun invalbeurt nakomen. Doet u dit niet, dan roosteren wij u opnieuw én 1x extra in. Komt u voor de tweede keer uw invalbeurt niet na? Dan nodigen wij u uit voor een gesprek met een bestuurslid van Broodje Emmaüs.

Voorkeursdagen

U kunt minimaal twee voorkeursdagen voor uw invalbeurt aan ons doorgeven. Wij proberen hier rekening mee te houden bij het maken van het rooster. Garanderen kunnen wij dit helaas niet. Weet u niet meer of, en zo ja welke voorkeursdagen u heeft doorgegeven? Of wilt u wijzigingen doorgeven? Stuur dan een e-mail naar broodjeemmaus@gmail.com.